Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasistpåhopp under ÖSK:s träningsläger

En av ÖSK:s mörkhyade spelare utsattes för ett rasistpåhopp under matchen mot tyska Red Bull Leipzig.
– För jäkla tråkigt, säger lagkamraten Tommy Wirtanen till na.se.

Det var i samband med en tuff duell i den första halvleken som rasistattacken kom. Den mörkhyade ÖSK-spelaren fick frisparken med sig och en person på Red Bull Leipzig bänk uppskattade inte det och yttrande några mindre lämpliga ord riktade mot ÖSK-spelaren. Det fick ÖSK:s assisterande tränare Lars Mosander att se rött:  

– Lasse reagerade väldigt, väldigt starkt och gick fram till deras bänk och skällde ut dem, berättar Tommy Wirtanen som blev vittne till händelsen.

ÖSK–spelaren som utsattes för påhoppet uppmärksammade orden från den tyska bänken, berättar Tommy Wirtanen som bara skakar på huvudet åt händelsen.

– Det är för jäkla tråkigt att det ska hända sånt här 2011. Man kan bara hoppas att de kan mogna lite.

Efter incidenten var det småirriterat på planen och Tommy Wirtanen är kritisk till att domarna inte gjorde mer åt situationen.  

– Domarna här håller en väldigt dålig kvalitet. Det är några personer som får lite betalt och sen dömer känns det som, säger Tommy.

ÖSK förlorade matchen mot det tyska fjärdedivisionslaget med 2-0.

På onsdag reser ÖSK hem från det tre veckor långa träningslägret i Turkiet.

– Det ska bli skönt. Jag tycker att det känns som vi har varit här jättelänge nu. Innan vi åkte hit hade jag varit i två veckor i Thailand, så jag saknar min säng, säger han.