Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasrisk stänger Bernehov

Ishallen Bernehov i Fellingsbro stängdes på lördagseftermiddagen för säsongen. Anledningen till den oplanerade stängningen är att en av takstolarna av stål vek sig.

Annons

– Tjänstgörande vaktmästare kom hem till mig och berättade vad som hänt, säger Kjell Eriksson, kassör i Fellingsbro/Frövi ishockeyklubb. Min bedömning är det finns en rasrisk. Därför åkte jag och ytterligare några medlemmar dit och satte upp varningsskyltar både utanför och inne i hallen. Ingen får gå in i den innan vi reparerat skadorna.

Kjell Eriksson tror att det är snön som gjorde att taktolen vek sig. För ovanlighetens skull ligger snön kvar på det bågformade halltaket.

– Tidigare år har snön rasat ned på marken ganska snabbt. I år ligger den kvar. Kanske är det en annan slags konsistens på snön denna vinter.

Förälder informerade

Det var allmänhetens åkning i ishallen när takstolen vek sig. Det var en förälder som informerade vaktmästaren, som röjde snö på samhället, om vad som hänt.

– Jag vet inte hur många som uppehöll sig i ishallen vid tidpunkten. Däremot vet jag att ingen kom till skada. Jag har varit i kontakt med vårt försäkringsbolag. Vi har försäkring, men vad som gäller vid sådana här skador vet jag inte. Försäkringsbolaget ska kontakta mig på måndag.

Två veckor av årets säsong i Bernehov återstår. Men alla aktiviteter dessa båda veckor kommer att ställas in. Det innebär att det inte blir några aktiviteter där alls under sportlovsveckan.

– Det innebär också att vi inte kan genomföra ishockeyns dag den 6 mars. Då skulle vi ha spelat ungdomsmatcher hela dagen. Dessutom måste vi ställa in flera pojklagsmatcher.