Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasrisk stänger Bernehov

Ishallen Bernehov i Fellingsbro stängdes på lördagseftermiddagen för säsongen. Anledningen till den oplanerade stängningen är att en av takstolarna av stål vek sig.

Annons

– Tjänstgörande vaktmästare kom hem till mig och berättade vad som hänt, säger Kjell Eriksson, kassör i Fellingsbro/Frövi ishockeyklubb. Min bedömning är det finns en rasrisk. Därför åkte jag och ytterligare några medlemmar dit och satte upp varningsskyltar både utanför och inne i hallen. Ingen får gå in i den innan vi reparerat skadorna.

Kjell Eriksson tror att det är snön som gjorde att taktolen vek sig. För ovanlighetens skull ligger snön kvar på det bågformade halltaket.

– Tidigare år har snön rasat ned på marken ganska snabbt. I år ligger den kvar. Kanske är det en annan slags konsistens på snön denna vinter.

Förälder informerade

Det var allmänhetens åkning i ishallen när takstolen vek sig. Det var en förälder som informerade vaktmästaren, som röjde snö på samhället, om vad som hänt.

– Jag vet inte hur många som uppehöll sig i ishallen vid tidpunkten. Däremot vet jag att ingen kom till skada. Jag har varit i kontakt med vårt försäkringsbolag. Vi har försäkring, men vad som gäller vid sådana här skador vet jag inte. Försäkringsbolaget ska kontakta mig på måndag.

Två veckor av årets säsong i Bernehov återstår. Men alla aktiviteter dessa båda veckor kommer att ställas in. Det innebär att det inte blir några aktiviteter där alls under sportlovsveckan.

– Det innebär också att vi inte kan genomföra ishockeyns dag den 6 mars. Då skulle vi ha spelat ungdomsmatcher hela dagen. Dessutom måste vi ställa in flera pojklagsmatcher.