Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasrisk stänger lager i Örebro- Würths lät personalen gå hem

Würth har tillfälligt stängt sitt centrallager på Hjälmarberget söder om Örebro för att undvika rasrisk.

- Vi vill vara extra försiktiga och inte riskera någonting, därför tog vi beslut om att stänga lagret och skicka hem personalen strax efter klockan tio på förmiddagen, säger Torbjörn Seger, vd Würth Svenska AB som även har sitt huvudkontor i Örebro.

- Vi upplever det egentligen inte som något stort problem, men tycker det är dumt att riskera något. Så sent som förra året gjorde vi en mätning av taket och det visade sig konstruktionsmässigt klara två meter snö och 30 sekundmeter, fortsätter han.

Vad händer nu?

- Vi väntar på att snöröjare ska komma så vi får klarhet i hur stort snötäcket är på taket. På grund av blåsten lägger sig snön i stora högar eller dyningar på vissa ställen av taket. Personalen är stand by på telefon och kan återvända med kort varsel om vi blåser faran över, svarar Torbjörn Seger. Om vi inte kommer igång i dag får vi jobba lite extra tisdag, onsdag för att komma i kapp, tillägger han.