Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ratade Örebroförarna – nu plockar Volvo in fyrfaldige världsmästaren som testförare

Volvos WTCC-stall Polestar Cyan Racing ratade Richard Göransson och Fredrik Ekblom.
Nu plockar teamet i stället in fyrfaldige världsmästaren Yvan Muller som testförare.

Annons

När Polestar Cyan Racing förra måndagen presenterade sina tre förare i VM-serien 2017 var Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior ende svensk – medan örebroarna Richard Göransson och Fredrik Ekblom, som körde för teamet i fjol, fick stå åt sidan. Göransson har helt fått lämna Volvo medan Ekblom finns under kontrakt med just nu saknar föraruppdrag.

SE HELA PRESSKONFERENSEN IGEN: Volvos självsäkra WTCC-satsning – så ska Thed Björk bli världsmästare

I stället valde Volvostallet att satsa på argentinaren Néstor Girolami och nederländaren Nicky Catsburg i jakten på dubbla VM-guld 2017 – och nu tar stallet dessutom in fyrfaldige världsmästaren Yvan Muller, den enskilde förare som har haft störst framgångar i WTCC-serien genom alla tider, som testförare.

– Jag är väldigt nöjd med att starta det här samarbetet med Cyan Racing. De utvecklades starkt under sin första säsong i serien förra året och vi har gjort intressanta framsteg under vintertesterna. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med dem och utveckla bilen såväl som teamet, säger fransmannen, som annonserade att han la som racerförare av efter VM-silvret i höstas, i ett pressmeddelande från Polestar Cyan.

LÄS MER: Uppgifter: Fyrfaldig världsmästare kan peta länsförare i Volvos VM-stall

Muller bekräftar därmed att han, som ryktet gjort gällande, redan varit med och testat med Volvo, bland annat i Portugal i februari.

Enligt pressmeddelandet kommer Muller att få körtid under WTCC:s officiella försäsongstest på Monza nästa vecka, och under säsongen kommer han att finnas med som testförare och stöttning åt Björk, Girolami och Catsburg.

LÄS MER (PLUS):

Thed om nya stallkompisarna: "Vill återskapa det som jag och Fredrik hade"

Ekblom och Göransson utan förarplatser: "Jag är besviken – har gått all-in för det här"

Thed Björk ska leda Volvo till dubbla VM-guld 2017 – sedan kan teamet lämna WTCC: "Vill vinna nu"

Thed kan komma hem för Kanonloppet – tillsammans med prinsen: "De fattar att jag vill åka på Gelleråsen"