Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt att skicka hem dig utan att testa dig för covid-19

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Svar

Signaturen Nattens riddare ondgör sig i NA 24 mars över att han som skattebetalare blev hemskickad utan test när han sökte för symtom som vid covid-19.

Det var ett omdömeslöst, ansvarslöst och insiktslöst beteende! Myndigheternas viktigaste budskap har varit: misstänker du infektion av coronavirus, kom inte till sjukvården, ring 1177, annars riskerar du att smitta andra. Du tog dig dit, riskerade att smitta andra på vägen, du riskerade att smitta andra i väntrummet och du riskerade att smitta vårdpersonalen, som mötte dig och skickade hem dig.

Det är ingen rättighet att få bli provtagen, speciellt inte när det är brist på testkapacitet. Det är inte viktigt att veta om just du har covid-19. Det visar sig. Är det vanlig förkylning eller influensa, blir du snart frisk. Är det covid-19 kommer du att vara sjuk några veckor. Du ska hålla dig hemma och inte träffa några andra människor tills du varit symtomfri i två dagar. Blir du svårare sjuk med andningsbesvär, ring 1177 för hänvisning till vården.

”Tänk efter före”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel