Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt skyltning dröjer

Vid ett möte i maj i år talade trafikenheten vid BMB om för Trafikverket vilken skyltning som behövdes i centrala Kopparberg efter ombyggnaden. Snart fanns det skyltar på plats, dock inte alla skyltar.

Annons

– Jag påtalat det flera gånger, senast under den här veckan, att skyltningen inte är korrekt utförd. Men ingenting har hittills hänt, säger trafikingenjören Mats Lidestig.

Det är inte heller enbart en felaktighet som påtalats. Numera gäller 30 kilometer i timmen utmed Bergmästaregatan, från backen ovanför gamla Statoil till korsningen Konstmästaregatan. De 30-skyltar som sitter på före detta polishuset är felplacerade och svåra att se.

Inga 50-skyltar

I Statoilbacken ska det finnas 50-skyltar som påvisar den nya hastigheten för bilister på väg söderut. Om trafiken följer den nuvarande skyltningen får de åka i 30 från korsningen Konstmästaregatan till 70-skyltarna nedanför infarten till Bångbro. Och det är inte rätt.

– Om inget händer snart får vi beställa egna skyltar, sätta upp dem och fakturera Trafikverket för arbetet, säger Lidestig.