Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Fashion Pack

20-års jubileum utan Jimmy Dahl – hur skulle det gå? De som följt Fashion Pack genom åren kunde oroligt undra inför årets premiär. Svar: Alldeles utmärkt. Primadonnorna Thomas Johansson och Magnus Bertelsen glänste som alltid och nya Nils Wengström lyckades fylla ut divarollen efter Jimmy Dahl på ett imponerande vis.

Serveringar utomhus, allsång och ljusa sommarnätter i all ära, men Fashion Pack på Strömpis är kanske det allra bästa sommartecknet Örebro har. Dragshowdrottningarna och deras dansare ger staden en kosmopolitisk kick på ett sätt som ingen annan riktigt lyckas med. Örebro blir helt enkelt lite mer Berlin när Fashion Pack tar över Strömpis sommaren ut.

Kanske inbillade jag mig, men nog kändes showen extra påkostad i år? Mina två favoritnummer fick mig faktiskt att rysa – så väl genomförda var de. Koreografi, kostym, mim – allt satt.

Krinolinkalaset där Gustav III skjuts ihjäl av den kanske sötaste mördaren någonsin i Kevin Reyes tolkning utvecklas till en riktig regnbågsfest och Vogue med Thomas Johansson som Madonna och dansarna i högklackad lack nådde After Dark-klass.

Det var två av mina glittrigaste favoriter, men många fler nummer är värda beröm, till exempel Gatsby där Nils Wengström tar över showen med hjälp av en stol.

Dansarna lyfter allt ett snäpp extra med synk och känsla rakt igenom.

Men dragshow vore inte dragshow om det enbart bjöds dans, mim och glitter. Humor är också ett viktigt inslag och här kommer jag på mig själv med att sitta och längta efter det där lilla extra. Någon specialeffekt, vad som helst. När allt sker uppe på scengolvet blir det en aning stillastående ibland. Jag hade gärna sett en överraskningen eller två.

Parodierna har hög igenkänningsfaktor. Kungahuset är alltid tacksamt att driva med, men även här skulle jag vilja se en vässning.

Fashion Pack är fast förankrat i Örebro – så varför inte ta sig an lite mer kittlande figurer än kungen och Silvia? Ju närmare desto roligare och mer utmanande, jag menar. Landshövdingen Maria Larsson kanske? Eller revykungen Peter Flack?

Med så skickliga imitatörer som Thomas Johansson och Magnus Bertelsen skulle det säkert bli succé.