Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amandatårta

Annons

0 portioner

Botten:

100 g mandel eller nötter

2 dl socker

2 ägg

½ tsk bakpulver

Kolatryffel:

200 g mörk choklad

2 dl vispgrädde

¾ dl socker

½ dl ljus sirap

60 g smör

Sätt ugnen på 175 grader

Botten: Mixa nötterna grovt. Vispa socker och ägg. Blanda nötter och bakpulver.

Blanda alltsammans med äggvispet.

Grädda i 3040 minuter i en smörad springform, cirka 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten.

Kolatryffel: Dela chokladen i bitar. Koka upp grädde, socker och sirap under omrörning. Ta av kastrullen.

Tillsätt chokladen och rör om tills den smält helt. Rör därefter ned smöret.

Häll chokladsmeten ovanpå bottnen i formen. Ställ kallt att stelna ett par timmar.

Garnera om du vill efter känsla och dagsform.

Mer läsning

Annons