Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anisstjärnor

Annons

0 portioner

ca 50 st

Ugnstemp: 200° C, varmluft 200° C

2 ½ dl vetemjöl

½ dl socker

1 tsk nystött hel anis

1 äggula

100 g margarin eller smör

Glasyr:

1 dl florsocker

1- 2 msk vatten eller anislikör

½ tsk stött anis

röd eller grön hushållsfärg

rosa karamellkulor

Blanda mjöl, socker och anis i en matberedare eller skål. Tillsätt äggulan och smöret skuret i mindre bitar.

Blanda ingredienserna till en smidig deg. Låt den vila i kylskåpet ca 1 timme.

Värm ugnen till 200 grader.

Kavla degen 3- 4 mm tjock. Ta med mått ut små stjärnor. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen 5- 8 minuter. Låt dem kallna på galler.

Rör samman florsockret, vätskan och anisen till en smidig glasyr. Färga den svagt rosa eller grön med hushållsfärg. Glasera kakorna. Garnera med karamellkulorna.

Mer läsning

Annons