Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annys kakor

Annons

0 portioner

Del 1: Mördeg:

425 g smör

325 g socker

650 g vetemjöl

1 ägg

Kör ingredienserna i en matberederare eller knåda ihop dem på bakbordet. Låt vila i kylskåp någon timme.

Kavla ut degen och ta ut kakor med runt pepparkaksmått och lägg dem på smord plåt. Lägg en klick gelé eller hallonsylt i mitten på varje kaka.

Del II: Smördeg:

200 g smör

3 dl mjöl

1 dl vispgrädde

Blandas i matberedare och får vila i kylskåpet en stund. Kavla ut degen till 5-kronas tjocklek. Ta ut kakor med samma mått som smördegen, men gör ett hål på mitten med till exempel en fingerborg.

Pensla degen med uppvispad äggvita. Doppa degen i kokos och lägg det hela på mördegskakan.

Grädda i cirka 10 minuter i 200 grader.

Blanda florsocker och vatten och lätt ut glacyren på sylten i kakans mitt.

Mer läsning

Annons