Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelkaka med lingon

Annons

0 portioner

ca 10 bitar

200 g rumsvarmt smör

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl matyoghurt

2 äpplen

1 tsk kanel

1/2 dl lingon eller tranbärssylt

2 1/2 dl Kelda vaniljsås

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i vaniljsocker och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med yoghurten. Kärna ur äpplena, skär dem i bitar och blanda dem med kanel. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, minst 1 1/2 liter. Lägg i hälften av äpplena och sylten. Häll på resten av smet, äpplen och sylt. Stick i smeten med en sked så att det blandas lite. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min. Låt kakan svalna och servera med lättvispad vaniljsås.

Mer läsning

Annons