Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Champinjonfyllda brödlådor

Annons

4 portioner

Till lådorna:

1 oskivad formfranska

3-4 msk olivolja

Till stuvningen:

200 g färska champinjoner

2-3 msk smör

1 1/2 msk vetemjöl

3 dl gräddmjölk

1 msk flytande kycklingfond

2 msk portvin (om man vill)

salt och vitpeppar

persilja till garnering

Till brödlådorna måste man ha en hel franska som inte är skivad i bageriet. Skär brödet i fyra, lika stora delar. Skär bort kanterna. Med sax klipper man lättast ut en fördjupning för stuvningen. Pensla brödlådorna med olivolja och sätt in dem i 250 graders ugn. Vakta noga. Efter ett par minuter har lådorna fått fin färg och sedan går det fort.

Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem lätt och dra pannan från spisen. Låt svampen ligga kvar och ånga av på eftervärmen. Fräs samman smör och vetemjöl till redning. Späd med gräddmjölk, ungefär lika delar av vardera, och smaksätt med flytande kycklingfond och portvin, om man vill.

Sjud stuvningen ett par minuter.

Tillsätt svampen och smaka av med salt och peppar. Låt allt dra några minuter. Fyll brödlådorna i sista stund. Garnera brödlådorna med persilja och bjud gärna små trekanter av kryddost till.

Mer läsning

Annons