Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christinas tunnskurna pepparkakor

Annons

0 portioner

cirka 250 stycken

6 dl farinsocker

3/4 dl mörk sirap

1 ½ dl vatten

2 tsk malen ingefära

2 tsk malda pomeransskal

2 tsk kanel

2 tsk bikarbonat

5 cl konjak (inte till bagerskan/bagaren)

265 g smör

1 3/4 liter vetemjöl - knappt

Koka upp farinsocker, sirap och vatten. Tillsätt kryddorna samt bikarbonaten upplöst i konjaken. Häll alltsammans över smöret och rör tills smeten är kall. Arbeta in mjölet, först i degbunken, sedan på bakbordet. Degen ska inte vara stadig. Forma den till rullar, ungefär 4 cm tjocka, och lägg dem i kylskåpet över natten.

Värm ugnen till 200 grader. Skär tunna kakskivor av degrullarna. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och lägg skivorna på bakplåtspappret och ovanpå dem gladpack. Kavla skivorna lövtunna tills de är helt genomskinliga. Ta bort gladpacken och lägg bakplåtspappret med kakorna på en plåt. Grädda under uppsikt 3- 5 minuter, det kan gå förfärande fort!

Tips: Skulle du vara lycklig ägare till en skärmaskin använd den.

Mer läsning

Annons