Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingefärskakor

Annons

0 portioner

De här kakorna påminner mig alltid om min mormor. Receptet kommer från henne, och så fort dessa godingar är klara gör doften att jag i tanken förflyttas till hennes lantställe!

125 g smör

1 dl grädde

1/2 citron, skal + saft

3 dl socker

1 1/4 dl sirap

7 1/2 dl vetemjöl

1 msk ingefära

1 msk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Vispa grädden.

Riv citronskalet fint. Pressa saften ur citronen.

Blanda alla ingredienserna och rulla till bollar stora som enkronor i diameter.

Placera bollarna med ganska stora mellanrum på en plåt.

Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills de

fått fin färg och börjat spricka i kanterna.

Kakorna ska kännas lite mjuka i mitten då de kommer ur ugnen, annars blir

de för hårda då de kallnat.

Mer läsning

Annons