Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordnötsblondies med tranbär och mjökchoklad

Ljusa motsvarigheter till brownies. Jordnötssmöret sätter härlig prägel på dem tillsammans med bär, nötter och choklad.

Annons
Jordnötsblondies.

12 stycken, 45 minuter

6 msk osaltat smör, rumsvarmt

1 1/2 dl ljust muscovadosocker eller råsocker

3/4 dl strösocker

1/4 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 stora ägg

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl salta jordnötter, grovhackade

1/2 dl torkade tranbär

85 g mjölkchoklad, grovhackad

1 dl jordnötssmör, ”crunchy”

Vik till ett bakplåtspapper så att det passar en form, cirka 20x10 centimeter, med bakplåtspapper. Låt papperet hänga över sidorna.

Vispa ihop jordnötssmör och vanligt smör med elvisp. Tillsätt muscovado-

socker, vanligt socker, salt, bakpulver och vispa väl. Häll sedan i ett ägg i taget medan du fortsätter vispa, därefter vaniljsockret. Blanda i mjölet på lägsta möjliga hastighet.

Rör ner jordnötter, tranbär och choklad. Bred ut smeten ovanpå bakplåtspapperet. Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter, testa med sticka. Låt svalna på galler. Lyft upp hela papperet och skär i tolv rutor.

Mer läsning

Annons