Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lingontryffel med chili

Cirka 40 tryfflar, 15 minuter + 3 timmar i kylEn knasig smakkombo kan tyckas - men rackarns vad gott det blev. Och enkelt! Rekommenderas varmt.

Annons

20 g smör

1 dl vispgrädde

1/2 dl rårörda lingon

1 knivsudd salt

ischokladformar

några lingon att dekorera med

250 g mörk choklad med chili

Hacka chokladen.

Smält smöret i en kastrull och häll i grädden. Värm tills blandningen nästan kokar och ta sedan bort kastrullen från plattan.

Häll ned chokladhacket i grädden och låt smälta under omrörning. Blanda i lingon och salt och rör till en hyfsat slät och blank smet. Klicka ned tryffelsmeten i ischokladformar och dekorera med ett bär. Ställ på ett fat och låt stå i kylen tills chokladen stelnat.

Serveras helst kalla.

Mer läsning

Annons