Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mammas saffransbullar

Annons

0 portioner

4 hg margarin

1 liter mjölk

3 kkp socker

4 ägg

3- 4 påsar saffran

1 hg jäst

3 tsk bakpulver

vetemjöl

Stöt en matsked socker plus saffranet i en mortel.

Smält margarinet och häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll i "saffransblandningen" i den varma mjölken.

Smula sönder jästen och häll på litet av den ljumma mjölken och rör så att jästen smälter. Vispa äggen och häll i dem, sockret och resten av mjölken i degbunken. Blanda i bakpulvret i litet mjöl och häll i det i degbunken plus mjöl till en lagom deg. Var försiktig med mjölet, för mycket mjöl ger ett "stabbigt" saffransbröd. (Det gäller även för de andra recepten)

Arbeta degen ordentligt i bunken. Låt degen jäsa övertäckt 20- 30 minuter.

Ta upp degen på bakbordet. Knåda den hastigt. Gör långa, smala rullar. Skär rullarna i bitar, gör runda bullar som lägges på bakplåtspapper och får jäsa riktigt ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker, eller bara pensla med ägg, då kan du vid serveringen pensla med smält smör och doppa i pärlsocker.

Gräddas cirka 5 minuter i 225- 250 grader.

Mer läsning

Annons