Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias lingonkaka med mandel, kokos och kardemumma

Den här hittade jag på när jag fick lingon över. Den gick hem även hos fikagästerna. /Mia Gahne.

Annons

3 dl vetemjöl

1 påse hackad mandel, à 50 g

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl socker

1 tsk nystött kardemumma

75 g smör

1 ägg

1 1/2 dl mjölk

2 dl lingon, färska eller frysta

1/2 dl kokos

Blanda mjöl, mandel, bakpulver, 1/2 dl socker, kardemumma och smör till en smulig massa. Vispa ihop ägget med mjölken, rör ner och blanda så slätt det går. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 20x20 cm. Strö över lingonen och resten av sockret blandat med kokos. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna och skär i ganska små bitar.

Servera till kaffet eller med vaniljglass som dessert.

Mer läsning

Annons