Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjuk pepparkaka

Annons

0 portioner

50 g margarin eller smör

2 ½ dl vetemjöl

1 dl fruktsocker

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel, 1 tsk ingefära

1 tsk nejlikor

1 ½ dl lättfil, 1 ägg

Baka i smord rund eller avlång form ca 1 liter.

Grädda i 150- 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter.

Smält matfettet och låt det svalna.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt lättfil, ägg och det smälta matfettet. Rör tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda.

"Jag har slutat att köpa presenter vid högtidsdagar. Jag ger dem kakor i stället, jag tror att det är ganska populärt"

Mer läsning

Annons