Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nötgömmor

Annons

8 portioner

75 g mandelmassa

3-4 msk hasselnötsmassa

hela, skalade hasselnötter

250 g mörk choklad

1. Riv mandelmassan och blanda den med hasselnötsmassan. Rulla små kulor som trycks ut. Fäst tre hasselnötskärnor på varje.

2. Smält chokladen i vattenbad. Lyft upp nötbottnarna med gaffel och håll dem över chokladen. Ta en matsked choklad och häll över konfekten. Låt rinna av några sekunder innan den placeras på bakplåtspapper och får svalna.

Tips!

När man doppar i choklad måste man ha mer choklad än vad som går åt. Det som blir över kan antingen sparas till nya chokladjobb eller också blandas med puffat ris och tippas upp på bakplåtspapper. När chokladen har stelnat bryts den i bitar. Enklare julgodis finns inte.

Mer läsning

Annons