Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plommonpizza

Annons

0 portioner

15 20 bitar

Mördeg:

2 ½ dl vetemjöl

½ dl strösocker

½ tsk bakpulver

100 g smör

Fyllning:

8 plommon

lite av mördegen

2 msk råsocker

1 msk potatismjöl

alt. 1-2 msk gelésocker multi

Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör. Ev behövs lite mera mjöl. Plasta in och låt degen vila i kylen ca 1 timme.

Sätt ugnen på 200°. Ta fram mördegen och ta undan en liten bit. Kavla, eller tryck ut resten den direkt på mjölad plåt till ca 30 cm i diameter.

Kärna ur plommonen och skär dem i ganska tunna klyftor. Lägg dem på kakan. Nyp över den lilla degbiten. Strö över råsocker och potatismjöl alt. gelésocker.

Grädda i ugnen 12-14 minuter tills kakan fått fin färg.

Mer läsning

Annons