Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toscabitar

Annons

0 portioner

ca 40 st

1 ½ dl vetemjöl

1 msk socker

75 g smör eller margarin

1 äggula

Fyllning:

½ dl fast hallonsylt

100 g sötmandel

50 g smör eller margarin

2 ägg

1 dl socker

½ dl vetemjöl

Garnering:

75 g smör eller margarin

¾ dl socker

1 ½ msk mjöl

1 ½ msk mjölk

2 påsar mandelspån á 35 g

200 g mörk blockchoklad

Ugn: 175 grader

Blanda samman mjöl och socker till bottnen. Tillsätt matfettet och finfördela det till en gryning massa. Tillsätt äggulan och arbeta raskt ihop allt till en deg.

Kavla eller tryck ut degen i en liten smord långpanna, cirka 20x30 cm. Nagga degen med en gaffel. Bred hallonsylten över degkakan.

Skålla, skala och mal mandeln till fyllningen. Smält matfettet.

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt mjöl, mandel och matfett. Häll smeten ovanpå hallonsylten.

Ställ formen mitt i ugnen och grädda kakan, cirka 20 minuter.

Lägg matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull till garneringen. Värm och låt det smälta under omrörning. Tillsätt mandelspånen och rör om försiktigt.

Ta ut kakan och bred glasyren över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare cirka 10- 15 minuter eller tills kakan har fin färg. Låt kakan kallna.

Skär kakan i fyrkanter och dela fyrkanterna till trekanter. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron och glasera kakornas kanter. Ställ dem att stelna.

Mer läsning

Annons