Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit chokladmousse med hasselnötslikör

4 portioner, 25 minuter + 3 timmar i kyl
Vit som snö är den här lena vinterdesserten.

Annons

2 gelatinblad

2 äggvitor

2 msk strösocker

2 1/2 dl vispgrädde

100 g vit choklad

3 msk hasselnötslikör (alt. konjak)

1 lime, skalet

1/2 dl hasselnötter

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggvita och socker poröst under tiden. Vispa grädden löst.

Hacka och smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i omgångar i mikron.

Smält gelatinbladen på svag värme med likör i en kastrull. Riv ned limeskalet

Tillsätt den smälta chokladen under ständig omrörning. Rör i lite grädde i taget. Häll i äggsmeten och blanda försiktigt. Häll upp i glas eller små skålar.

Ställ i kylen i minst 3 timmar.

Rosta hasselnötter i torr stekpanna. Hacka grovt och strö över. (TT)

Mer läsning

Annons