Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anne-Charlottes äppelkaka

Annons

0 portioner

500 g keso

1 dl russin

1 dl grovhackad mandel

3-4 msk strösocker

2 msk vaniljsocker

3 msk vetemjöl

2 msk smör eller margarin

saft från en pressad apelsin

3 röda äpplen, gärna syrliga

kokos till formen

kanel

2 dl lättvispad grädde

Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och strö ett tunt lager kokos i formen (även en bit upp på kanterna).

Blanda keso, russin, mandel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, tilllsätt apelsinsaft och rör ner i kesoblandningen. Bred ut hälften av smeten i formen. Skiva äpplena tunt och lägg dem som "taktegel" över kesoblandningen. Bred ut resten av blandningen över äpplena.

Grädda kakan cirka 40 minuter. Pudra över litet kanel och servera med lättvispad grädde.

Mer läsning

Annons