Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppel- och vaniljglöggsmousse med glöggmarinerade pepparkakor

Annons

0 portioner

4 äpplen, passerade

1 msk smör

3 gelatinblad

1/2 dl vatten

1 dl + 1 msk socker

2 äggvitor

4 msk vaniljglögg

1 1/2 dl grädde

Moussebotten

8 pepparkakor, krossade grovt

8 msk vaniljglögg

Dela äpplena i klyftor och stek dem lätt i lite smör. Passera äpplena i en trådsil när de blivit mjuka. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Gör en sockerlag på 1/2 dl vatten och 1 dl socker. Koka till simmig konsistens och låt svalna. Vispa äggvitorna tillsammans med 1 msk socker. När äggen är fluffiga vispas sockerlagen ner i en fin stråle.

Smält gelatinbladen i en kastrull och vispa ner i äggvitorna.

Vispa grädden och blanda med äppelpuré och vaniljglögg. Vänd ner grädden i äggvitorna och blanda försiktigt. Luften ska stanna i blandningen så vispa inte.

Krossa pepparkakorna och lägg i botten på små portionsformar. Det kan vara en kopp eller ett litet glas. Häll 1 msk vaniljglögg över pepparkakorna. Häll moussen över och ställ i kylen i minst 2 timmar. Servera med varm vit glögg eller vaniljglögg.

Mer läsning

Annons