Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelpäppelpirum i italienskt sällskap

Annons

6 portioner

2 1/2 blad gelatin

5 dl mellangrädde

1/2 dl muscadosocker

1 tsk vaniljsocker

2 fasta, syrliga svenska äpplen

1 dl sockerlag, mättad

½-1dl rom/cognac

eller vad som finns att tillgå

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min.( Eller använd gelésocker och följ förpackningens instruktioner) Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör ner vaniljsocker. Häll gräddblandningen i små vattensköljda glas eller formar. Låt det stelna i kylen i minst 4 timmar eller tills nästa dag. Servera direkt ur glasen med de kalla marinerade äpple klyftorna.

Marinerade äpplen

Blanda vatten och socker till en mättad lösning - koka upp, slå i spriten i lagen och lägg i de skalade äpple klyftorna. Låt endast få ett uppkok. Får med fördel ligga kvar i lagen tills den svalnat.

Mer läsning

Annons