Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärpizza med mascarponekräm och pekannötter

4-6 portioner, 45 min
Ett mellanting mellan kaka och pizza. Den blir väldigt smulig, men sanslöst god.

Annons

valfria blandade sommarbär

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl florsocker + lite extra

100 g smör, kallt i tärningar

1 dl hackade pekannötter, gärna salta (alt. hasselnötter)

250 g mascarpone

2-3 msk kolasås på tub

1 ägg

1-2 lime, skalet

citronmeliss eller mynta

Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Arbeta in smöret. Rör ned nötterna. Arbeta ihop till en deg och kavla ut en rundel och bygg upp en liten kant runtom. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt i 175 grader i cirka 10-15 min eller tills kanterna fått lite färg.

Vispa ihop hälften av mascarponeosten, kolasås, ägg och lime. Smaka av om du vill ha mer kolasås eller lime. Bred på krämen och grädda ytterligare 8-10 min. Låt svalna.

Bred på resten av mascarponen. Toppa med bär och tryck fast dem lite lätt så gott det går. Garnera med citronmeliss eller mynta och pudra över lite florsocker.

Servera hel och låt var och en bryta sin egen bit.

Mer läsning

Annons