Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basilikamarinerade jordgubbar med persikobalsamico

Annons

4 portioner

1 liter jordgubbar

cirka 2 msk råsocker

1/2 citron + lite rivet skal-2

1/2 kruka färsk basilika

2-3 msk persikobalsamico (alternativt vanlig balsamvinäger)

Snoppa jordgubbarna och dela dem på hälften. Blanda råsocker med citronsaft och rör om tills det har löst sig. Finhacka basilikabladen och blanda i tillsammans med persikobalsamico (hittar du inte det kan du ersätta med vanlig balsamvinäger) och rivet citronskal. Blanda till en dressing och smaka av om du vill ha mer socker eller syra (det ska vara syrligt).

Häll dressingen över jordgubbarna, blanda försiktigt och låt stå och dra i minst en timme. Servera som de är eller tillsammans med vaniljglass, lättvispad grädde eller turkisk yoghurt och grovhackade pistaschnötter.

Busbra efterrätt som kan lagas i förväg.

Bild: Monika Norrby

Mer läsning

Annons