Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnbärssylt med mynta och konjak

Annons

1 kg björnbär

8 1/2 dl strösocker

5 kvistar färsk mynta

1/2-1 dl konjak

1 krm natriumbensoat

Rensa bären. Blanda med socker och myntakvistar i en rymlig tjockbottnad kastrull. Låt stå och vätska sig i en timme.

Koka upp, tillsätt konjaken sänk värmen och sjud i en kvart eller tills sockret har löst sig. Rör om då och då. Skumma noga och lyft upp myntakvistarna.

Ta upp några skedar sylt och rör ut natriumbensoaten i. Häll tillbaka och blanda noga. Skumma hela tiden.

Häll upp på riktigt rena och varma glasburkar. Förslut och låt svalna. Förvara svalt.

Gott till pannkakor eller på ostbrickan.

Mer läsning

Annons