Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chokladmoussetårta

Annons

0 portioner

En tårta med kraftig chokladsmak som ändå känns ganska lätt beroende på de vispade äggvitorna som lättar upp konsistensen.

2 äggulor

110 g socker

2 äggvitor

150 g mörk choklad

80 g smör

30 g kakao

Vispa äggvitor och socker till pösigt skum. Smält choklad och smör tillsammans i ett vattenbad. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum.

Blanda ner gulorna och sockret i chokladen. Värm upp till cirka 60 grader under omrörning. Ta ur vattenbad. Tillsätt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitorna och häll smeten i en smord och mjölad bakform. Baka i ugn på 160 grader i ca 40 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde och eventuellt chokladsås.

Mer läsning

Annons