Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dessert-Dagobertare

Annons

3 portioner

Kul sätt att servera fingermat till dessert. Det går bra att använda färdigköpt sockerkaka.

1 sockerkaka (färdigköpt funkar)

200 g tinade blåbär

1 dl lemon curd

1 tsk kardemummakärnor

200 g philadelphiaost

bär till dekoration

Skär sockerkakan i centimetertjocka skivor. Mosa blåbären lite grand med en gaffel. Stöt kardemumman i mortel och rör i philadelphiaosten.

Bred lemon curd på en sockerkaksskiva. Lägg på ytterligare en skiva och fördela blåbären ovanpå. Lägg därefter på ytterligare en kakskiva och bred på ostkrämen. Fortsätt till önskad höjd och avsluta med en kakskiva. Stick gärna i ett avbrutet grillspett av trä för ökad hållbarhet. Skär till kanterna och dekorera eventuellt med färska bär.

Mumsa med fingrarna.

Mer läsning

Annons