Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friterade bananer

Annons

4 portioner

4 små, fasta bananer

Till frityrsmeten:

1 1/2 dl vetemjöl

2 msk matolja

1 dl ljummet vatten

1 äggvita

Till fritering:

2 paket kokosfett

Till servering:

ljus sirap eller honung

vaniljglass

1.

Vispa samman frityrsmeten som är ett slags panering. Vispa äggvitan till hårt skum med torra och väl rengjorda redskap. Blanda vetemjöl och olja i bunke. Tillsätt ljummet vatten och rör till slät smet. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan.

2.

Lägg ner skalade bananer i smeten. Hetta upp koksfettet till 180 grader.

3.

Fritera högst två bananer åt gången. Arbeta med dubbla gafflar. Efter en dryg minut är bananerna färdiga. Låt dem rinna av på galler innan de läggs på tallrik. Ringla över ljus sirap eller honung och bjud vaniljglass till.

Mer läsning

Annons