Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fruktsallad med pepparkaka

Annons

0 portioner

2 apelsiner

2 bananer

2 äpplen

2 persikor

Kryddsockerlag:

2 dl vatten

21/2 dl strösocker

1 tsk malda nejlikor

1 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

Garnering:

kanelstänger

Kryddorna blandas med sockret. Koka upp blandningen i vattnet i 2- 3 minuter. Sila och låt svalna.

Skala, halvera och skär apelsinerna i skivor eller i vad som kallas filéer, det vill säga att man skär ut klyftorna ur det tunna skinn som omger dem. Skala och skiva bananerna. Skala äpplena och skär dem i fyrkanter. Skala persikorna och skär dem i bitar. Blanda frukten och lägg den i kryddsockerlagen några timmar före serveringen. Garnera med kanelstänger och servera fruktsalladen med till exempel tre sorters småkakor. (PM)

Mer läsning

Annons