Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glutenfri fudgekaka med färska jordgubbar och mynta

Annons

10 portioner

175 g margarin

1 dl glutenfri mix

2 dl socker

4 msk kakao

3 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en kakform med löstagbar kant. Smält margarinet. Rör ihop glutenfri mix, socker och kakao i en skål. Knäck äggen och lägg vitorna i en separat skål. Rör ner äggulorna och det smälta smöret i den torra blandningen. Vispa vitorna till skum och vänd till sist ner dem i smeten som hälls i kakformen. Grädda kakan i 25- 35 minuter. Låt den svalna i formen innan den lossas från kanten och botten.

Jordgubbssallad med mynta

1 liter jordgubbar

några kvistar mynta

florsocker

Rensa jordgubbarna och skär dem i kvartar eller mindre bitar.

Repa bladen från kvistarna och hacka dem ganska fint. Spara några hela blad till garnering. Blanda det hackade med jordgubbarna.

Lägg en riklig portion av salladen på varje kakbit. Pudra över florsocker.

Mer läsning

Annons