Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratinerad färsk fruktsallad med vaniljglass

Annons

4 portioner

1 ananas

1 ask jordgubbar

2 apelsiner

2 kiwi

4 cl rom

4 dl vanljglass

Sås:

2 dl socker

1 dl vatten

1 vaniljstång

3 äggulor

2 msk riven vit choklad

Fruktsallad: Skala alla frukter som behövs skalas och skär alla frukter i mindre bitar.

Blanda med rommen och låt det stå och dra.

Sås: Koka ihop vatten, socker och en delad vaniljstång. Låt koka i 68 minuter. Sila av vaniljstången från lagen. Vispa äggulor och lagen under svag värme i en kastrull. Vispa tills det blivit såskonsistens och vänd i den rivna chokladen.

Upplägg: Lägg fruktsalladen i små ugnsfasta formar, slå såsen ovanpå. Gratinera i ugn på 190 grader i 45 minuter. Ta ur formarna ur ugnen. Avsluta med en kula glass på toppen.

Mer läsning

Annons