Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstdessert med rosmarinpäron och honungs-crème fraiche

4 portioner, 25 min
Päron är också en del av hösten. Jag gillar att ha rosmarin i desserter som en extra liten twist. Den här rätten blir lika god med äpplen.

Annons

3 stora fasta päron, urkärnade och skurna i kvartar

2 msk smör

2 rejäla kvistar färsk rosmarin

2 msk akaciahonung

1 kanelstång

1 citron

1 dl hasselnötter, grovhackade

2 dl crème fraiche

1 msk akaciahonung

ev. 1 tsk fin balsamvinäger

Skala päronen om du vill och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smöret, strö över repade rosmarinblad och ringla över honung. Peta in kanelstången i mitten, riv över citronskal och pressa över saften. Grädda i 15 minuter i 175 graders ugn, tillsätt nötterna och grädda i ytterligare 5-10 minuter eller tills päronen är mjuka. Ös då och då med saften som bildas under tiden.

Vispa crème fraiche med honung.

Lägg upp päronen på assietter och servera med den vispade honungsfraichen. Ringla över såsen från formen och tillsätt även eventuellt en skvätt fin balsamvinäger. (TT)

Mer läsning

Annons