Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Key lime pie Margarita style

Jag råkade ha en himla massa lime hemma, vilket passade perfekt till den här amerikanska klassikern. Och eftersom Margarita är min favoritdrink fick det bli en skön kombination.

Annons

 6-8 portioner, 45 min

Botten:

100 g smör

200 g digestivekex

Fyllning:

5-6 limefrukter

4 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk (finns i asiatiska eller välsorterade livsmedelbutiker)

2 msk cointreau (kan uteslutas)

2 msk tequila (kan uteslutas)

Dekor:

limeskivor

Tillbehör:

vispad grädde

ev cointreau

Smält smöret. Kör kexen i en mixer och häll ner smöret. Mixa till en smulig deg. Tryck ut degen i smorda portionsformar (eller en stor med löstagbar kant). Grädda i 200 grader i 10 min. Låt svalna medan du fixar resten.

Riv skalet av limefrukterna. Pressa sedan ur saften tills du har drygt 1 dl.

Blanda saft med rivet skal. Vispa äggulorna ljusa och fluffiga. Vispa i lite kondenserad mjölk i taget och fortsätt likadant med limeblandningen och spriten.

Häll upp smeten i pajskalen och grädda i 15-20 minuter. Låt svalna. Garnera med lime.

Servera med vispad grädde, gärna spetsad med cointreau.

Mer läsning

Annons