Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddiga äppelklyftor med honungsyoghurt

Annons

4 portioner

4 äpplen

2 msk råsocker

1-2 tsk kanel

2 tsk nystött kardemumma

1/2-1 tsk cayennepeppar

1 tsk hackad färsk rosmarin

1/2 citron

2 dl yoghurt av grekisk typ

1 msk flytande honung

Skala (om du vill) och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor.

Blanda socker, kanel, kardemumma, cayenne och rosmarin. Pressa citronsaft över äppelklyftorna och vänd dem i kryddblandningen. Vira in dem i fyra små separata foliepaket och packa ner i ryggsäcken.

Blanda yoghurt och honung och förvara i en burk. Doppa äpplena i yoghurten vid serveringen utomhus.

Mer läsning

Annons