Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lakritspannacotta med färska bär

4 portioner, 3-4 timmar

Annons

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

1 msk saltlakritspulver eller cirka 5 mortlade Lakrisal-tabletter (reglera efter smak)

2 1/2 msk socker

ev 1 msk hackad lakritsgodis av valfri sort

valfria färska bär

Saltlakritspulver finns i krydd- eller delikatessbutiker.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter.

Koka upp grädde, lakrits och socker under vispning. Smaka av om du vill ha mer lakrits. Krama ur gelatinet och smält i den varma vätskan. Blanda eventuellt i hackat godislakrits.

Häll upp i fyra små glas eller formar och ställ i kylen. Låt stelna, det tar cirka 3 timmar.

Toppa med färska bär och servera.

Mer läsning

Annons