Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nötbräck med mörk choklad och aprikoser

Busenkelt godis och ett perfekt sätt att ta tillvara på det sista i nötpåsarna. Vilken sorts nötter eller torkad frukt som helst funkar.

Annons

Cirka 12 bitar, 30 min

1/2 dl torkade aprikoser (och/eller annan torkad frukt eller bär)

200 g mörk choklad

flingsalt

Ingredienser: cirka 2 1/2 dl blandade nötter, t ex val-, jord-, cashew-, pistasch- och hasselnötterHacka nötterna väldigt grovt. Klipp aprikoserna i strimlor (torkade bär kan vara hela).

Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i omgångar i mikron. Häll ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Strö över nötter, torkad frukt och lite flingsalt. Du kan också blanda alltsammans i en bunke och sedan bre ut det på papper. Strö i så fall på saltet efteråt.

Ställ in i kylen och låt stelna i minst 30 min. Bryt i bitar och servera som godis. Gott till kaffet efter maten!

Mer läsning

Annons