Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nutellaglasstårta med sommarbär

8-10 portioner, 20 min + 1 natt i frysen
"Makalöst god glasstårta. Vacker är den också!"

Annons

200 g hela hasselnötter

1 tsk havssalt

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk (400 g)

375 g Nutella eller annan hasselnötskräm

Garnering:

färska bär, till exempel blåbär, hallon och jordgubbar

Rosta nötterna i en torr panna. Gnugga bort skalen med en handduk och häll över lite havssalt.

Vispa grädden. Vänd ned mjölken. Klicka i Nutellan lite i taget och rör om tills smeten känns jämn.

Vispa tills blandningen blir fluffig. Vänd ned nötter (grovhacka dem om du vill) och salt.

Klipp en rundel av ett bakplåtspapper så att det täcker bottnen på en springform som är cirka 20 cm i diameter. Häll blandningen i formen och jämna till med en slickepott.

Ställ glassen i frysen. Täck med plastfolie när den har stelnat, låt stå i frysen över natten.

Ställ fram glasstårtan en stund före servering. Garnera med färska bär.

Mer läsning

Annons