Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operakällarens äppelkaka

Annons

0 portioner

Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.

10 dl vetemjöl

1 dl socker

400 g smör

1 vaniljstång

ca 10 äpplen

socker

kanel

florsocker

vaniljsås

Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.

Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara litet deg som skall användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel.

Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna.

Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka.

Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.

Mer läsning

Annons