Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pecan pie (pekannötespaj)

Cirka 10 bitar, 90 min
Galet god amerikansk klassiker. Väldigt hållbar dessutom - om det nu skulle råka bli något över!

Annons
Amerikansk klassiker som står sig länge.

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 msk socker

100 g kokosfett

1/2 dl iskallt vatten

Fyllning:

5 dl rostade pekannötter

70 g smör

2 dl vit sirap

2 dl brunt farinsocker

1/3 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

Pajdeg: 100 g osaltat smörVärm smöret tills det är mjukt, men utan att det smälter. Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Tillsätt smör, kokosfett och iskallt vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Klä med plastfolie och låt vila i kylen i 20 minuter.

Gör fyllningen: Smält smöret. Blanda sirap, farinsocker, salt, smält smör och vaniljsocker. Vispa äggen och rör ner i smeten.

Klä en smord pajform med degen. Häll över smeten. Fördela de rostade nötterna ovanpå. Grädda i 150 grader i 60-70 minuter, eller tills ytan fått fin färg och inget fastnar när du sticker in en kniv. Om kanterna ser ut att få för mycket färg kan de täckas med folie efter halva tiden.

Servera med lättvispad grädde.

Mer läsning

Annons