Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabarberbruschetta med getost och timjan

4 portioner, 20 min
Cool liten munsbit med många tuffa smaker. Servera antingen som aptitretare eller som dessert på rostad sockerkaka eller vetebulle

Annons

cirka 300 g rabarber

2 msk socker

1/2 kruka färsk timjan

1/2 tsk stött kardemumma

1/2 apelsin

1 liten ciabatta eller baguette (alt. sockerkaka eller vetebulle)

150 g mjuk getost, t ex Chavroux

nymalen svartpeppar

Skala rabarbern om det behövs. Skär i skivor. Lägg två tredjedelar i en rostfri kastrull tillsammans med sockret, repad timjan (spara lite), kardemumma, rivet apelsinskal (spara lite) och lite saft. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda tills rabarbern smält. Rör om då och då. Rör ned den råa tredjedelen av rabarbern och låt svalna nästan helt.

Skiva brödet eller sockerkakan. Rosta, stek eller grilla på båda sidor. Bred på getost och fördela rabarbern ovanpå. Riv över det sista apelsinskalet. Garnera med timjan och peppra generöst. (TT)

Mer läsning

Annons