Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ris à la malta delight

I stället för att blanda gröten med grädde har jag hittat på en lättare variant som får lite extra sting av kanel. Med granatäppelkärnor blir den vacker som en julgranskula.

Annons

6-8 portioner, 20 min

500 g keso

1 dl turkisk yoghurt

1/2 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

50 g mandelsplitter

4 apelsiner

1/2 granatäpple

1 tub risgrynsgröt à 500 g

Blanda risgrynsgröt, keso och yoghurt. Tillsätt kanel, vaniljsocker och mandelsplitter (spara lite) och blanda väl.

Filea eller hacka apelsinerna. Banka ut kärnorna ur granatäpplet med baksidan på en slev. Se till att du inte får med några hinnor. Rör ner apelsinbitarna i grötblandningen, men spara lite till dekoration.

Garnera med apelsin, granatäppelkärnor och mandelsplitter.

Mer läsning

Annons