Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmaringlacerade äpplen i karamellsås

Annons

0 portioner

En snabbgjord dessert som visar vilken god kombination äpple och rosmarin är.

3 äpplen, fasta

2 msk smör

3 msk socker

1 tsk rosmarin, hackad eller torkad

0,5 dl äppeljuice, koncentrerad

1 dl crème fraiche

0,5 dl russin

ev 1 msk calvados

vaniljglass till serveringen

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i ganska rejäla klyftor.

Värm smöret i en stekpanna tillsätt äpplen, socker och rosmarin. Stek tills sockret blivit lätt brunt. Ta upp äppelklyftorna. Slå juice och crème fraiche i pannan och koka ihop till en simmig sås. Tillsätt russinen. Avsluta eventuellt med calvados.

Låt såsen svalna något och servera tillsammans med äpplen och vaniljglass.

Mer läsning

Annons