Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiramisu

Annons

0 portioner

Smaken hos en tiramisu varieras lätt genom att byta ut vätskan som kexen doppas i. Prova äppeltiramisu där kexen doppas i äppeljuice och lite calvados, eller apelsintiramisu där man ersätter med apelsinjuice och grandmarnier.

15 (savoiardi)kex

1 dl starkbryggt kaffe

1 dl Kahlúa kaffelikör

4 äggulor

1,5 dl florsocker

4 äggvitor

500 g mascarpone

Blöt kexen i en blandning av kaffe och likör och täck botten av en form med kexen. Vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa äggvitorna till skum och vänd ned i sockersmeten tillsammans med mascarponeosten. Ställ kallt. Strö över kakao. Skär i portionsbitar.

Mer läsning

Annons