Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiramisù med choklad och apelsin

4 portioner, 30 min + 3 timmar i kyl
Klassisk italiensk dessert som jag har gett en liten twist med min favoritkombination choklad och apelsin.

Annons

3 ägg

2 msk socker

2 msk amaretto eller madeira (cointreau går bra här också)

500 g mascarpone

150 g mörk choklad, 70 %

25 g smör

3 apelsiner, fileade

2 msk cointreau

200 g savoiardikex

2 dl starkt kallt kaffe

Vispa äggulor, socker, amaretto och mascarpone tills det blir tjockt och fluffigt.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten.

Hacka chokladen (spara lite). Smält smöret, ta av från plattan och rör ned chokladen tills den har smält. Riv ned skalet från en apelsin och tillsätt cointreau. Håll varmt över vattenbad om det behövs.

Doppa kex i kaffet och täck botten av en form. Bred på mascarponekrämen. Ringla över chokladen och strö över några apelsinklyftor.

Täck med ett nytt lager kaffedoppade kex och mascarponekräm. Garnera med apelsinklyftor och riv över den sista chokladen.

Ställ in i kylen och låt stå i minst tre timmar, gärna över natten.

Mums! (TT)

Mer läsning

Annons