Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halloncidervinäger

Annons

0 portioner

2 dl hallon, absolut nyplockade ger bästa resultat

2 msk råsocker

3 dl äppelcidervinäger

Rensa hallonen med skölj dem inte. Lägg hallonen i en väl rengjord glasburk. Tillsätt råsocker och äppelcidervinäger. Det är viktigt att bären blir täckta av vinägern. Skulle bären sticka upp får man ta lite mer vinäger än receptet anger. Bär som sticker upp över ytan kan börja mögla och allt blir förstört.

Lägg en kartongbit eller liknande som lock. Ställ burken i rumstemperatur och låt den stå till dess vinägern tagit färg och bären börjar blekna. Sila upp och tappa den färdiga halloncidervinägern på väl rengjord glasflaska. Förslut. Vinägern får angenäm smak och doft och passar särskilt bra till sallader som innehåller melon. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons