Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallonsaft

Annons

0 portioner

2 liter hallon

3 dl vatten

5 dl strösocker per liter saft

1 krm natriumbensoat per liter saft

Kolla bären så inga insekter eller annat oönskat följer med. Lägg bären i en stor kastrull och tillsätt vatten. Koka upp under lock och sjud bären 10 minute

Mosa bären med träsked. Montera en silduk över en bunke och häll upp saftröran. Låt saften självrinna i sin egen takt.

Häll upp saften i litermått (för att bestämma hur mycket det blev) och sedan i ren kastrull. Tillsätt socker efter saftmängd (5 dl per liter). Koka upp och sjud varsamt i 10 minuter. Skumma väl så saften blir helt klar.

Ta upp en halv kaffekopp saft och blanda den med natriumbensoat. Slå tillbaka blandningen i saftkastrullen och rör om.

Häll upp saften på rena, varma glasflaskor och förslut. Förvara saften svalt och mörkt.

Mer läsning

Annons